Cum-Functioneaza-Incalzirea-In-Pardoseala

Cum Functioneaza Incalzirea In Pardoseala?

Elementele Incalzirii In Pardoseala

Un sistem normal de incalzire in pardoseala consta intr-un cablu incalzitor sau o folie de film intinsa in spatiile necesare incalzirii. Pentru un sistem eficient adaugati si o placa de izolatie sub incalzirea in pardoseala. Cand acoperiti zonele de incalzire, in cazul pardoselii din ceramica, acoperiti stratul de incalzire cu un strat de adeziv sau sapa autonivelanta foarte fina si uniforma. Temperatura este controlata de un termostat care de obicei este amplasat pe un perete, in fiecare camera unde se foloseste sistemul.

Cablul Incalzitor

Diferenta dintre cablurile incalzitoare si un cablu obisnuit este rezistivitatea foarte mare. Astfel cablul incalzitor reuseste sa creeze caldura atunci cand curentul trece prin el. Caldura este apoi transferata din cablul incalzitor catre suprafata pardoselii. Temperatura radianta a cablului este relativ scazuta, dar avand in vedere ca este distribuita catre suprafata foarte mare a pardoselii, nivelul temperaturii este sufficient. Astfel la o temperatura a pardoselii de 23-24 °C veti avea aproximativ 18-20 °C in camera. Raportul de temperatura se pastreaza in cazul in care doriti sa calculati nivelul de temperatura din camera/pardoseala. Temperatura in ambient scade cu 2 grade pentru fiecare metru inaltime.

Puterea sistemului de incalzire depinde de cat de adanc urmeaza sa fie ingropate cablurile, astfel stabilindu-se la ce distanta in bucla se vor monta. O distanta mica in bucla ne ofera o putere mai mare instalata iar o distanta mare in bucla ne ofera o putere mai mica instalata. Ce putere instalata aveti nevoie depinde de tipul de pardoseala ales, de tipul camerei ce urmeaza sa o incalziti si de izolatia folosita pentru casa dumneavoastra. In general, zonele cu ceramica au nevoie de o putere instalata mai mare iar zonele cu parchet de o putere instalata mai mica.

Izolati Cat Mai Mult

Stim ca ati auzit fraza aceasta de foarte multe ori. Dar un sistem de incalzire in pardoseala foarte efficient si termic si energetic are nevoie de izolatie montata sub el. Altfel mare parte din caldura produsa se pierde in pamant, pereti, etc la fel si banii dumneavoastra. Materialul folosit pentru Izolatie este special creat pentru a evita toate acestea.

Termostatul-Creierul Intregului Sistem

Controlati fiecare camera in parte folosind un termostat, care pastreaza temperatura la un nivel perfect. Termostatul poate fi folosit pentru a schimba oricand temperatura sau pentru a-l programa sa porneasca si sa se opreasca automat nevoilor dumneavoastra. Termostatul va poate arata si timpul de functionare pentru a putea controla si consumul de curent.

Incalzire In Pardoseala Pentru Toate Camerele Si Pardoselile

Sa intindeti un cablu incalzitor pe plasa de armare si apoi sa turnati o sapa grosiera este poate cel mai simplu mod de instalare a incalzirii in pardoseala. Dar, in functie de camera si de preferintele dumneavoastra, sunt si multe alte sisteme de incalzire in pardoseala care se potrivesc poate chiar mai bine. Cablurile incalzitoare pot fi acoperite, incorporate in sapa grosiera sau instalate direct peste sapa, atunci cand cablul este lipit de plasa de fibra de sticla usor de intins. De asemenea, in cazul pardoselilor din lemn exista Carbon Film creat special foarte subtire (doar 330 micron) ce produce caldura astfel incal parchetul laminat sa nu fie afectat. Carbonheat are incalzire in pardoseala pentru toate camerele si pardoselile.