Incalzire In Pardoseala In Camere Diferite

Camere Diferite Au Nevoie De Solutii Diferite

Incalzirea in pardoseala poate incalzi orice, de la bai mici la intreaga casa. Inainte sa incepeti instalarea, trebuie sa luati cateva lucruri in considerare. De exemplu: conditiile camerei, suprafata si materialul de acoperire al pardoselii. Pe aceasta pagina va vom ghida in alegerea solutiilor perfecte casei dumneavoastra.

Puterea Instalata In Camere Diferite

Acestea sunt orientarile pentru incalzirea intregii case in care folositi izolatie. Putem spune, in mare, ca suprafetele acoperite cu gresie sau piatra au nevoie de putere instalata mai mare decat suprafetele unde se foloseste parchet laminat. Daca sunteti nesigur asupra necesarului de putere ce trebuie folosit, ar putea fi o idee foarte buna sa va ghidati dupa tabelul de mai jos. Nu uitati sa folositi un termostat pentru controlul intregii suprafete instalate intr-o camera.

Camera Putere Instalata Recomandata
Hol 100-140 W/m²
Living,Bucatarie,Dormitor 90-120 W/m²
Baie 80-120 W/m²
Crama/Beton peste pamant (Izolatie Folosita) 80-110 W/m²
Crama/Beton peste pamant (Fara Izolatie) 120-180 W/m²
Garaj 120-180 W/m²
Sera 130-160 W/m²

Camerele Cu Gresie

Pardoselile ceramice sunt foarte folosite in hol, bucatarie si baie. Materialul ceramic are o conductibilitate a caldurii foarte mare si astfel sunt suprafete foarte reci in lipsa unui sistem de incalzire in pardoseala. Insa tocmai aceasta conductivitate permite caldurii emise de cablurile incalzitoare sa urce uniform la suprafata foarte repede. Va rugam sa nu uitati ca timpul de asteptare dupa instalarea incalzirii in pardoseala in sapa este de 4 saptamani inaintea pornirii incalzirii. Acesta este timpul necesar uscarii in totalitate a sapei grosiere turnata pentru inglobarea cablurilor. Daca porniti incalzirea mai devreme, uscarea se va face foarte repede. Uscarea prea rapida, uscarea fortata poate crapa si umfla sapa si va duce la dezlipirea gresiei. O alegere foarte buna pentru incalzirea suprafetelor cu gresie sunt: Cable Kit, Thermoflex Kit, NY-18 sau Multiflex 20.

Baia

Amintitiva sa folositi solutii impermeabile sub pardoseala din baie , indifferent daca folositi incalzirea in pardoseala sau nu. Incalzirea in pardoseala este intotdeauna instalata inaintea folosirii adezivului pentru gresie. Este foarte important sa aveti grija ca toti pasii sa fie urmati.

Subsolul

Instalarea Cablului incalzitor direct in beton intr-un subsol neizolat nu este cea mai buna idee. Caldura se va pierde aproape in totalitate in pamant fara a avea efectul dorit. Pornind caldura, dalele de beton se vor inacalzi dar, in momentul in care incalzirea se opreste, betonul se raceste foarte repede si astfel incalzirea va trebui repornita intr-un timp foarte scurt. Fara izolatie riscati ca apa din pamant sa urce in beton si sa patrunda in subsolul dumneavoastra si astfel apare fenomenul numit inversarea migrarii Igrasiei.

Solutia este sa adaugati izolatie peste pardoseala existenta inaintea instalarii incalzirii in pardoseala. O izolatie moderna este este si eficienta, subtire si flexibila. Asigura reflexia caldurii spre suprafata si tine umezeala si frigul dedesubt. Ebeco Cable Board este un polistiren extrudat care asigura oprirea umezelii si igrasiei sa urce spre suprafata. Orificiile din placa de Cable Board permite constructiei sa respire dupa instalare. Chiar si daca aveti o sapa foarte bine izolata este bine sa folositi si placa de polistiren extrudat Cable Board pentru o incalzire si o instalare mai rapida. Ca o concluzie pentru subsolul dumneavoastra: Cable Board, Cable Kit 300, NY-18 si Multiflex 20 sunt produsele ideale.

Sera

Incalzirea in pardoseala este o solutie excelenta pentru a extinde sezonul in sera. Va ofera o distributie uniforma a caldurii fara proiecte, fata de incalzirea clasica, si aceeasi temperatura indifferent de locul in care plantati. Incalzirea electrica in pardoseala nu va ingheta in timpul iernii, lucru care se poate intampla in cazul altor sisteme de incalzire.

Cablul incalzitor poate fi instalat direct intr-o pardoseala noua sau peste pardoseala existenta, depinzand de ce va convine mai mult. Nu uitati ca serele au nevoie de puteri mari instalate comparativ cu casele. Puterea minima necesara este de 160W/m². Este foarte important sa folositi un cablu incalzitor cu rezistenta mare si viata lunga. Special create pentru sere sunt: Multiflex 20 si Multiflex 27